6 Kasım 2013 Çarşamba

NANOTEKNOLOJİ VE NANOTEKNOLOJİNİN KULLANIM ALANLARI

NANOTEKNOLOJİ

Kelime karşılığı Latince de çok küçük boyutlu, bilimsel karşılığı ise metrenin milyarda biri anlamına gelen ölçü birimidir. Nanoteknoloji maddeyi atomik ve moleküler seviyede kontrol inceleyen bilimidir. Nanoteknoloji birçok alnananı kapsayan bir bilim dalıdır. Fizik, malzeme bilimi, elektronik, kimya, biyoloji gibi dallardan bilim araştırmacıları, nanoteknoloji çalışmaları yapmaktadır. Günümüzde hızla gelişen bir bilimdir.

NANO TEKNOLOJİ ÜRÜNLERİNİN FAYDALARI:

Denenmiş, sürekli ve daha etkili uzun koruma süresi sağlar. Tatbik edilen malzemenin değerini koruması, çevre ve iklim etkileri ile çizilmelere karşı daha dayanıklı olması.
Her türden tekstil ürünü ve yüzeyler için bakım kolaylığı, daha uzun süreli gözle görülebilir ve sağlıklı temizlik, kolay temizlik, cildi hiçbir şekilde etkilememesi, anti bakteriyel olması, alerji hastalarına uygun olması ve birçok sair olumlu özelliği mevcuttur.
Akla gelebilecek her türden yüzeye kolay ve basit bir şekilde uygulanabilirlik.
Boncuk teşkili etkisinin zayıflaması halinde muhtemelen bir temizlik yapılması gerekiyordur. Bu gibi durumlarda yüzeyin veya tekstil ürününün yumuşak bir temizlik maddesi ile temizlenmesi ve bolca su ile çalkalanması gerekir. Bu işlemden sonra boncuklaşma etkisi tekrar kendini gösterecektir (Tekstil ürünlerinde kuruduktan sonra). Kaplama zarar görmüşse, zarar gören kısımların tekrardan onarılması mümkündür.

Kaynak: Wikipedia ve nanoteknoloji nedir

Hiç yorum yok: